Mode fotografie – fotograaf in Utrecht

Mode fotograaf in Utrecht

model Noelle Nijhof beauty Minou Meijers door Maan Limburg
Model: Noelle Nijhof - MUA: Minou Meijers
Over Maan Limburg

Maan fotografeert sinds jaar en dag editorials, sfeerbeelden en campagnes voor allerhande merken en klanten. De artistic director (Art director) van Dining Concepts – Linda Trån – zei over haar werk: “Het werk van Maan Limburg is voor mij het beste te omschrijven als modieus, sociaal commentaar of dromerige vertelkunst met veel schitterende kleuren.

Haar werk kenmerkt zich door veel energie: emotie, compositie, styling (met of zonder rekwisieten), en heldere kleuren. De beelden met een diepere laag blijven speels en roepen met luchtige humor reacties op. Haar commerciële werk past altijd bij de opdracht, maar volgt haar eigen stijl.”

Maan’s kracht zit in het combineren van andermans ideeën met haar eigen unieke visie op de wereld en haar eindeloze drive om sterk beeld te maken.

Over het kiezen van de juiste look

De juiste beeldstijl kiezen voor je merk, brand of label is lastig en belangrijk. Zeker in de huidige online tijd kan je niet zonder “stevig beeld” waarmee je merk meteen duidelijk is. Daarom denk ik graag mee, ik heb altijd suggesties en ideeën en werk graag met moodboards. Als het handig is kan ik tegen meerprijs productionele taken op me nemen, zoals locatie scouting en het boeken van visagie/haar/modellen via agency’s of mijn eigen netwerk.

Locatie studio Maan

Wees welkom in mijn studio! Ik heb een van alle gemakken voorziene studio in hartje Utrecht – vlakbij CS met parkeerplek – maar we kunnen, als dat bij je merk of brand past, ook naar buiten. Van te voren bespreken we de gewenste uitstraling, liefst al visueel gemaakt, waarna we de geschikte locatie uitzoeken. Ik kan uiteraard ook naar  locatie afreizen.

Shoots op locatie

Als nodig kan ik al mijn apparatuur meenemen naar de locatie, al werk ik ook graag met daglicht. Laten we even overleggen over de wensen en mogelijkheden.

Mail me

info@maanlimburg.com

Bel me

+31 6 21902085

Modefotografie - praktische punten

Gebruik en rechten van de foto’s

Over gebruik maken we altijd heldere afspraken: Waar, hoe lang en in welke hoedanigheid gebruiken jullie het beeld? Het is altijd een goed idee om even te mailen over waar jullie ze precies voor nodig hebben. En in principe ga ik er vanuit dat als de foto’s door de klant (jullie) openbaar worden getoond, ik deze ook in mijn portfolio mag gebruiken.

Online gallery

De dag na de shoot ontvang je een online gallery met een selectie van low-res beelden met logo om de beelden te kunnen selecteren. Een online gallery is altijd mogelijk en is een service die inbegrepen is in de prijs.

Nabewerking

Dit is een belangrijk punt in mijn werk; het beeld is natuurlijk, met sfeer, sterke kleuren, en ziet er uit alsof er weinig aan ge-edit is. In de realiteit zorg ik ervoor dat alles er perfect natuurlijk uitziet. Kortom; ik besteed veel aandacht en tijd aan de perfecte nabewerking. Ga in elk geval uit van kleurcorrectie, uitsnede en een basis beauty retouch. In principe zijn dat kleine dingen als losse haren, pukkeltjes en wallen. Grote dingen als achtergronden kúnnen, maar kosten veel tijd en kosten dus wat extra. Grote edit-keuzes zijn uiteraard in overleg met de klant. 

Levertijd

De standaard levertijd is 2 – 4 weken nadat ik de keuzes van de klant ontvangen heb. Meestal 2 weken, maar het kan wat langer zijn in drukke periodes. De bewerkte beelden ontvang je digitaal in hoge resolutie – voor prints, en lage resolutie – voor online gebruik. Wel zo makkelijk.

En omdat dit soort beeld vaak haast heeft kan het uiteraard ook sneller. Alles gaat in overleg!

Techniek

Ik werk met een canon R5 camera, canon lenzen en Elinchrom lampen en softboxen om altijd de beste resultaten op zeer hoge resolutie te creëren. Het grootste deel van mijn studio kan ook op locatie worden opgebouwd.

Prijzen

Mijn prijzen hangen altijd af van de wensen van de klant. Ik stuur heel graag een op maat gemaakte prijsopgaaf zodra ik weet om hoeveel beeld het gaat, wat het gebruik zal zijn en wat alle details zijn. Laten we er over bellen of over mailen!

Nomi shape wear by Toeps & Maan Limburg
Nomi Shapewear - Shot with Toeps

Trefwoorden:

Utrechtse modefotograaf -Modefotografie – Brand fotograaf – Fashion – Fotografie – Fotograaf – Foto – Fotoshoot – Branding – Business – Commerciële fotografie – Bedrijf – Fashionfotograaf –  Mode foto – merk foto – Vrouwelijke fotograaf – client info – Editorial – Vrij werk –  sfeerfoto’s – Atmospheric images – images to illustrate a website – productie fotoshoot – promotional images – promotionele beelden – bandfotografie – brandfotografie -merkfotografie – label fotograferen – creatieve freelancer – creatief – Foto – Utrecht – Amsterdam – Rotterdam – Den Haag – Arnhem – Nederland – Berlijn – Hong Kong – Tokyo – Japan – London

Get in contact with any questions or enquiries
about (commercial) photography, art and prints.
Or just to say hi.