Zakelijke portretten

Zakelijke portretten - wat kan ik verwachten?

Business man by Maan Limburg
Werkwijze Maan Limburg

Een van mijn belangrijkste doelen is het krijgen van een foto die “echt jou” is. Zoals je jezelf kent, maar dan misschien net wat mooier. Uitgeslapen – op een goeie dag net na je vakantie. Ik neem daarom altijd minstens 20 minuten per persoon – zo hebben we echt even tijd voor die connectie. Jij hebt tijd om te ontspannen – en ik geef volop aanwijzingen aan je en zorg ervoor dat ik ondertussen dé foto schiet. Poseren is een vak, dus ik help je zoveel mogelijk met tips en tricks.

Achteraf bekijken we meteen de beelden zodat je aan kan geven wat het beste beeld is. En als het er niet tussen zit beginnen we gewoon opnieuw. 

Sfeer fotoshoot kiezen

De juiste beeldstijl kiezen voor een bedrijf of voor je eigen beelden is best een spannende klus. Daarom denk ik graag mee, ik heb altijd suggesties en ideeën, en werk graag met moodboards en PDF’jes vol uitleg. Als het handig is kan ik een briefing voor het personeel maken wat betreft geschikte kleding en een visagist meenemen zodat iedereen er op zijn/haar/hun paasbest uitziet.

Locatie studio Maan

Wees welkom in mijn studio! Ik heb een van alle gemakken voorziene studio in hartje Utrecht – tweededaalse buurt – maar we kunnen, als dat bij je bedrijf of persoon past, ook naar buiten. Van te voren bespreken we de gewenste uitstraling, wat vaak bepaalt welke locatie geschikt is. Ik kan uiteraard ook naar jullie locatie afreizen: 

Studio op locatie

Voor mijn zakelijke klanten neem ik vaak mijn studio mee naar het kantoor. Zo is het makkelijk om iedereen op één dag te fotograferen zonder dat dit teveel tijd van het personeel kost. De mogelijkheden qua belichting en achtergrond zijn bijna net zoals in mijn eigen studio – alleen dan bij jullie! Ik heb aan een kleine ruimte al genoeg om zakelijke portretten te schieten. Laten we even overleggen over de wensen en mogelijkheden. 

Studio benodigdheden

Veel plek is niet nodig; een kamer van 3x4m met wat hoogte is voldoende. Liever geen direct daglicht, of met gordijnen/blindering, een stopcontact en een tafeltje voor mijn laptop is voldoende. Liever wel een rustig plekje, zodat we lekker op de shoot en niks anders kunnen focussen. 

Als er een visagiste meekomt is iets meer ruimte wel handig, net als een wat grotere tafel en twee stoelen.

Vragen

Bel of mail me!

Mail me

info@maanlimburg.com

Bel me

+31 6 21902085

Zakelijke portretten - praktische punten

Gebruik en rechten van de foto’s

De foto’s die ik aanlever zijn bedoelt voor, en mogen dus gebruikt worden voor bijvoorbeeld LinkedIn, de website van kantoor en in publicaties. Het is altijd een goed idee om even te mailen over waar jullie ze precies voor nodig hebben. En in principe ga ik er vanuit dat als de foto’s door de klant (jullie) openbaar worden getoond, ik deze ook in mijn portfolio mag gebruiken.

Online gallery

Na een shoot kan je ook kiezen om de beste beelden thuis, rustig met een partner, familie of vrienden te bekijken en dan de beste te kiezen. Een online gallery is altijd mogelijk en is een service die inbegrepen is in de prijs.

Nabewerking

Dit is een belangrijk punt in mijn werk; het beeld is natuurlijk, met sfeer, en ziet er uit alsof je goed geslapen hebt – maar je bent nog steeds jezelf. Kortom; ik besteed veel aandacht en tijd aan de perfecte nabewerking. Ga in elk geval uit van kleurcorrectie, een check qua uitsnede en mogelijk dus wat retoucheren. Dit is uiteraard in overleg met de klant. In principe zijn dat kleine dingen als losse haren, pukkeltjes en wallen. Grote dingen als achtergronden kúnnen, maar kosten veel tijd en kosten dus wat extra.

Levertijd

De standaard levertijd is 2 – 4 weken nadat ik de keuzes van de klant ontvangen heb. Meestal 2 weken, maar het kan wat langer zijn in drukke periodes. De bewerkte beelden ontvang je digitaal in hoge resolutie – voor prints, en lage resolutie – voor online gebruik. Wel zo makkelijk.

En: Als je echt haast hebt kan het ook sneller. Alles gaat in overleg!

Techniek

Ik werk met een canon R5 camera, canon lenzen en Elinchrom lampen en softboxen om altijd de beste resultaten op hoge resolutie te creëren. Het grootste deel van mijn studio kan ook op locatie worden opgebouwd.

Prijzen

Mijn prijzen hangen altijd af van de wensen van de klant. Ik stuur heel graag een op maat gemaakte prijsopgaaf zodra ik weet hoeveel mensen er waar gefotografeerd moeten worden, in welke stijl. Laten we er over bellen of over mailen!

Vragen

Bel of mail me!

Mail me

info@maanlimburg.com

Bel me

+31 6 21902085

Vers Magazine employees by Maan Limburg

Trefwoorden:

Utrechtse fotograaf -Portretfotografie – Zakelijke portretfotograaf – Portret – Fotografie – Fotograaf – Foto – Fotoshoot – Zakelijk – Business – Bedrijfsfotografie – Bedrijf – Corporate fotograaf –  LinkedIn foto – zakelijke foto – Vrouwelijke fotograaf – client info – Headshot – Boss-portrait – Foto’s van bazen – Foto’s van CEO – sfeerfoto’s – Atmospheric images – images to illustrate a website -relaxte fotoshoot – beeldbank – beeld bank beelden – instructie videos – productie fotoshoot – promotional images – promotionele beelden – freelancers – creatieve freelancer – creatief – social work – lachen – smiling – goede sfeer –  Foto – Utrecht – Amsterdam – Rotterdam – Den Haag – Arnhem – Nederland –

Get in contact with any questions or enquiries
about (commercial) photography, art and prints.
Or just to say hi.